Kombi 1,8TSI + ksenony , wyświetlacz Maxi , czujnik deszczu , składane lusterka z ściemnianiem , podgrzewane fotele przód , klima auto.
Proszę o pomoc w wyborze pilne !
Zwiń
X
-
To ja się podepnę pod temat
. Jak już pisałem za jakieś 2 miechy mam zamiar zamówić coś takiego :
- Octavia kombi 1,8 TSI Elegance : alarm fabryczny ( nie wiem czy warto dokładać te 200 zł żeby mieć funkcje przechyłu?) , kolo zapasowe stalowe, Sunset ( jeśli dobrze pamiętam to jest to za 600 zł przyciemnienie szyb z tylu), nie wiem co daje podwójna osłona przeciwsłoneczna za 200 zł..No i może pakiet biznes jak będzie w promocji. Ogólnie wiadomo chciałbym jeszcze i ksenony i parę innych gadżetów ale chciałbym się tez zamknąć w 80 tysiącach już ze zniżkami od forumowych dealerów
.
Ogólnie straszny metlik w glowie mam im blizej zakupu..Jezdze po salonach ogladam inne autka..Ostatnio nawet Nissan Quaskai mi sie spodobal..Jetta jest w podobnej cenie co octavia..No ogolnie sporo ladniejszych aut jest niz octa ale rozsadek podpowiada ze jednak skodzianka..No i ten silniczek 1.8 TSI
.
Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
Nie warto. Alarm bierz najtańszy jaki możesz. Nie ma sensu wywalać pieniędzy na coś co i tak w żaden sposób nie odstraszy profesjolnanego złodzieja.Zamieszczone przez Flachanie wiem czy warto dokładać te 200 zł żeby mieć funkcje przechyłu?)
Ano to że czasem słonce pada zarówno z boku jak i z przodu. W takiej sytuacji mają podwójną osłonę tę główną odchylasz sobie na boczną szybę i zostaje ci jeszcze dodatkowa która opuszczasz na szybę przednią i ... slońce cię nie razi.Zamieszczone przez Flachanie wiem co daje podwójna osłona przeciwsłoneczna za 200 zł..
A daj spokój, na chorobę ci SUV ??!! Ani to komfortowe, ani dobrze wykonane, ani terenowe. dla mnie SUV-y to takie niewiadomo co za sporą kasę.Zamieszczone przez FlachaOstatnio nawet Nissan Quaskai mi sie spodobal
Ja bym razł O II 1.8 TSi elegance ora zdodatkowo: metalic, ksenony, podwójną oslonę przeciwsłoneczną, czujnik deszczu ze ściemniajacym się lusterkiem wstecznym, podgrzewane przednie fotele, stalowe koło zapasowe.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Wszystko fajnie tylko jak do tego co ja chce dobiore jeszcze ksenony , podgrzewane fotele itp to juz sie nie mieszcze w tych 80 tysiacach po rabatach..ksenony to jednak dodatkowe 3300..Ja bym razł O II 1.8 TSi elegance ora zdodatkowo: metalic, ksenony, podwójną oslonę przeciwsłoneczną, czujnik deszczu ze ściemniajacym się lusterkiem wstecznym, podgrzewane przednie fotele, stalowe koło zapasowe.Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
kazek103 - jeżeli te dwie stówy to dla Ciebie nic - zamawiaj. Dla mnie wywalenie 200 PLN-ów na taki "bajer", to jak dołożenie kilku stów do napisu "Octavia" na desce rozdzielczej. Gdyby ta podwójna osłona kosztowała 50 PLN-ów, wtedy można by się zastanowić... A tak pieniądze można wydać rozsądniej, np. na ozdobną końcówkę tłumika
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Brakuje jeszcze kół 17" :lol:Zamieszczone przez kazek103Kombi 1,8TSI + ksenony , wyświetlacz Maxi , czujnik deszczu , składane lusterka z ściemnianiem , podgrzewane fotele przód , klima auto.
Co do ksenonów, jak w mojej nie mam, ale jechałem z kumplem który ma FL z ksenonem i powiem że to jakiś dramat w porównaniu do Audi.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Warte, warte, zdecydowanie warte !! Nie wiem jak jest w Audi, bo nie jeździłem, ale w O II ksenony w porówaniu do zwykłych H7 to niebo, a ziemia!! i nawet jeśli ksenony w Skodzie świecą gorzej niż ksenony w Audi (ale tego nie wiem), to i tak warto za nie dopłacić. Z ksenonami jeździ się w nocy dużo łatwiej, przyjemniej i bezpieczniej. Ja nie wyobrażam sobie kolejnego auta bez ksenonów. Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczajaZamieszczone przez FlachaFlame czyli wedlug ciebie ksenony sa nie warte swojej ceny w Octavi?
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Też rozważałem te ksenony raz byłem za innym razem rezygnowałem.
Co do Audi myślę że są tam bi ksenony to jest inna najnowsza technologia oświetlenia ,
W Audi górna półka porównywalne ksenony montują w Superbie.
Ksenony w Octavi działają tylko jako światła mijania , drogowe (długie) ksenon + żarówka ,
Nie mam doświadczenia w ksenonach , koledzy doradzili że są warte dołożenia 3300 ,
w tym wątku ktoś napisał że od kont ma ksenony nie używa drogowych.
[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:40 ]
Fajna sprawa 17" , ale musiałem osiągnąć jakiś kompromis z powodu przekroczenia budżetu.
Po za tym dożo wyższe ceny ogumienia.
Komentarz
-
-
W Superbie są ksenony z regulowaną długościa i szerokościa wiązki światlnej (przynajmniej tak wynika z opisów w folderach reklamowych) które potrafią, w zalezności od predkosci jazdy dostosować snop światła do warunków jazdy - podobne ksenony sa np. w Oplu Insygni.Zamieszczone przez kazek103W Audi górna półka porównywalne ksenony montują w Superbie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Nie. Polskie przepisy mówią że auto wyposazone w ksenony musi miec układ samooczyszczania świateł przednich oraz samopoziomowanie reflektorów.Zamieszczone przez kazek103Nie zwróciłem na to uwagi , mogą mi założyć ksenony bez sprysków?
[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:47 ]
Ale co się jak na co przekłada ?Zamieszczone przez kazek103I jak to się przekłada na eksploatację takich świateł ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zgadza się , te dodatki w poszczególnych modelach są tak zestrojone żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy.
Moja konfiguracja została wyceniona na 80k w tym jeszcze lakier metalik i fabryczny hak holowniczy z adapterem o których nie wspomniałem.
[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:50 ]
Przestraszyłem się i pomyślałem jak to przełoży się na eksploatację ksenonów bez spryskiwaczy. :lol:
Komentarz
-
Komentarz